3voor12 Rotterdam

Winnaars Rotterdam Music Awards: Naaz, Eni-Less, Voidcrawler, Maassilo, Baroeg Open Air, Wowi en Korsakov

Awardshow in LantarenVenster

Op maandagavond 9 december vond dé jaarafsluiter van de Rotterdamse popsector plaats in LantarenVenster. Middels een zinderende awardshow zijn de winnaars van de Rotterdam Music Awards bekendgemaakt.

Afgelopen maand kon het publiek elf dagen lang stemmen op de 99 genomineerden in zeven categorieën: Beste Track, Beste Album, Beste Podium, Beste Festival, Beste Clubavond, de Exportprijs en De Belofte. Dit jaar is het recordaantal stemmen weer verbroken met ruim 17.000 stemmen

Beste Track
Een brede diversiteit onder de genomineerde tracks in de categorie Beste Track zorgde onder andere voor een verrassende winnaar. Deze Rotterdam Music Award werd gewonnen door de hardcore / metal band Voidcrawler met ‘Burn’. Zij brachten afgelopen jaar hun eerste vinyl-ep uit onder het label Blindsided Records. Met het winnen van deze award treden zij in de voetsporen van De Likt die vorig jaar won met het nummer ‘Zelf Doen’.

Beste Album

De categorie Beste Album wordt in samenwerking met 3voor12 Rotterdam georganiseerd. Het album ‘Tricks By The Book’ van Eni-less won deze categorie. Universele levensvragen vormen de basis van dit album. Eni-less begon in 2012 met het schrijven van het album. Tijdens het schrijven waren er een hoop tegenslagen, waaronder het overlijden van zijn ouders. Hierdoor verloor hij zijn passie voor het maken van muziek. De passie vond hij twee jaar geleden terug. Hij vond zichzelf en heeft het album ‘Tricks By The Book’ gerealiseerd.

Beste podium

Maassilo won de award voor Beste Podium. De voormalige graansilo op Zuid met een unieke industriële uitstraling heeft zich ontwikkeld tot een zeer diverse evenementenlocatie waar ook steeds meer bands uit binnen- en buitenland het podium betreden. Afgelopen jaar is de grote zaal verbouwd tot concertzaal, die plaats heeft voor 2.000 mensen. Maassilo is de plek waar Eurovisie Songfestival winnaar Duncan Laurence de winnende track ‘Arcade’ opnam en tevens zal de locatie een prominente rol innemen als EuroClub tijdens het ESF volgend jaar. Vorig jaar won de Stad als Podium. Een initiatief waarmee Rotown en Motel Mozaique soms met Bird en LantarenVenster in onder meer de Maassilo, De Doelen, Schouwburg en meer programmeren

In de video beginnen de Rotterdam Music Awards rond 40 minuut 30 seconden.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12