ESNS19: RIMON is een geboren ster

Slowjam ’Sugarcoated Love’ live nog smachtender dan op plaat

Dat de jonge zangeres Rimon Bahere waanzinnig mooie neosoul en r&b maakt, dat wisten we al. Wereldwijd wordt de loftrompet gestoken voor de Amsterdams-Eritrese artiest en haar strak gestileerde songs. Maar singles die het zo goed doen op prestigieuze blogs als The Fader en Pitchfork, die kunnen live ook shaky zijn. Sommige acts zijn nu eenmaal beter op het internet dan op het podium. Eerlijk? Misschien waren we er een beetje bang voor dat ze nog niet klaar was voor de hype, met zo weinig vlieguren op het podium. Ze deed immers pas een paar shows – en dan meteen in Parijs en Londen.

Dus zakt ze door het ijs?
Integendeel, ze maakt het gewoon helemaal waar! Wow, wat heeft Rimon live een krachtige stem. Soms spuwt ze haar woorden eruit, rapt ze bijna. En op andere momenten heeft ze een aangename soulvolle rasp. Met een speels gemak vliegt ze de toonladders op en af. Haar band is bewust anoniem, we lijken alleen de megacoole synthman van Yung Nnelg te herkennen voordat hij – net als de rest van de muzikanten – een soort slangenleren bivakmuts opdoet. De sound op het podium is ietsje minder avontuurlijk elektronisch dan je hoopt op basis van haar producties, maar echt goed gedaan. De slowjam ’Sugarcoated Love’ klinkt live nog smachtender dan op plaat, ‘Realize’ krijgt een wat dansbaardere skank mee, er zijn epische gitaarstukken en stuwende grooves.

Staat ze ook al als een ster op het podium?
Reken maar van yes. Ze ziet er fenomenaal uit met die slangenleren laarzen en lange witte nagels. En ze staat zo sierlijk te dansen dat je er een beetje van gaat blozen wanneer ze je aankijkt. Vooraan staat haar hele crew in het publiek, met fluorescerende truien mee te hossen. Het zijn meteen de hipste mensen in de zaal, de partystarters die ook de rest aansteken. A star is born! 

Meer Noorderslag? Check hier ons dossier

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12