steun 3voor12
3voor12 Gelderland

#4df18: San Dollar maakt slimme muziek, maar mist de aandacht

Plein LUX eet rustig verder: band valt in het niet

San Dollar uit Amsterdam. Een band met potentie, dromerige liedjes maar net niet genoeg oomph om de aandacht te trekken van het etende publiek voor het Kioskpodium bij het LUX. De muziek die een aangename wirwar is van jaren tachtig synths, Afrikaanse vibes en af en toe een dansbaar riedeltje, geeft daarentegen wel een zomers gevoel. Wegdromen met de band op de achtergrond is namelijk een gegeven. Helaas straalt die energie totaal niet van het viertal af.

Frontdame Eva Wijnbergen, gekleed in een knalblauwe (boeren)overall, heeft een bijzondere stem met een warm en zacht geluid. Daar valt niet over te twisten. Helaas wordt daar via de microfoon een filter overheen gelegd wat de warmte compleet doet bevriezen. Vrijwel alle nummers krijgen een aangename twist dankzij gitarist Sam van Hoogstraten, ook bekend van de band Clean Pete. De vliegensvlugge riffs en slimme combinaties in ritme worden soepel en met gerief uitgevoerd door de man in kwestie.

In de laatste vier nummers is een duidelijke ommezwaai te zien. De beats worden overtuigender en er komt wat meer kracht in de muziek. De creativiteit van de band komt beter uit de verf wanneer de drummer een intro inzet met de stem van Wijbergen op een drum-samplepad. Ze sluiten af met ‘Rise’, een nummer uit de Yellow Floor Live Sessions van San Dollar, ook meteen één van hun beste nummers, en daarmee redden ze de rest van hun optreden. De intelligente deuntjes werden helaas niet warm ontvangen bij het publiek; wellicht was dit niet het podium voor de Amsterdammers.

HET MOMENT:
Halverwege de set zegt zangeres Eva hoe fijn ze het vindt in Nijmegen te zijn: hoewel zij uit de hoofdstad van het land komen, heeft ze familie hier. Lief lachend kondigt ze vervolgens tóch een ode aan Amsterdam aan.

3voor12 Gelderland doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Vierdaagsefeesten. Volg het dossier voor de laatste tips, recensies, foto's en andere relevante artikelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland