steun 3voor12
3voor12 Gelderland

#4df18: Shaemless doet haar naam eer aan

Schaamteloos raggen in de thuisstad

Op 24 mei van dit jaar kwam de derde ep van het Nijmeegse punk-blues viertal Shaemless uit. Een uitverkochte releaseparty was het startschot voor de weg naar de buitenwereld van Shaemless III. Hoe was het om dit nieuwe materiaal live vertolkt te horen worden?

Hun verschijning is alleszins rock-’n-roll vintage. In kakigroen hemd met opgestroopte mouwen en pantalon to match zou frontman Daan Sturm zelfs niet misstaan op de set van A Streetcar Named Desire. Die titel, frontman, neemt hij wel erg serieus. Zijn wilde staccato stage moves en het klassieke met-rug-naar-publiek-op-drum-stage trucje zijn soms wat over de top voor zo’n klein podium en zijn bass face-achtige gekreun aan het eind is zeker overtuigend, maar ook… een beetje té.

Ondanks dat speelt de band strak en komen ze aan dynamiek – zowel in hun beweging op het podium als in de set – zeker niet tekort. ‘Swiss Kiss’ is een echte banger en het wordt rond het kleine podium op het pleintje steeds drukker. Af en toe wordt een nummer wat lang gerekt, maar als je zoveel souplesse en lol in je gitaarspel aan de dag legt, móet je ook wel even wat langer lol trappen. .

‘Henny’ wordt met gejuig onthaald. Helaas is de man uit de titel niet aanwezig. “Typical Henny,” grapt Sturm. Van begin tot eind weet de band de energie erin te houden. Een fijn gitaarhookje daar, een dreunende bas hier. Momenten van lekker raggen worden afgewisseld met super strakke loopjes en alles valt goed – en hard – met elkaar samen.

HET MOMENT:
Waarschijnlijk wel ‘Swiss Kiss’. Een bescheiden hit en live ook garantie voor een heerlijk rock-’n-rollfeestje. In de stad aan de Waal zijn ze helemaal thuis en weten dan ook een behoorlijk fikse groep mensen te boeien op een relatief klein podium. Nog over die stagemoves… misschien moeten ze wel gewoon op een groter podium staan de volgende keer?

3voor12 Gelderland doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Vierdaagsefeesten. Volg het dossier voor de laatste tips, recensies, foto's en andere relevante artikelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland