PP23: SONS laat de oksels klotsen

Belgische garagerockband trekt de moshpit open als een blikje sardientjes

Goeie week voor SONS: afgelopen woensdag speelde de Belgische band in het voorprogramma van Royal Blood (je weet wel, ECHTE rockmuziek!!1!1!), deze zaterdag staan ze bij de FOUR van Pinkpop. Daar moet je wel een goede reden hebben om vanonder de tent in het brandende zonnetje te stappen terwijl je nek bakt als een speklap op de barbecue. Welja, say no more: SONS is die reden.

Het viertal balt de spieren in garagerock die precies rechtdoorzee genoeg is, gaan ook helemaal vooroverhangen in die monsterriffs en bulderdrums en zien er ook uit als echte rock ’n roll-sterren. Dus ja, dan wordt het eerste moshpitje voorzichtig opengetrokken bij nieuwe single ‘Momentary Bliss’, wagen steeds meer roze hoedjes zich eraan en staan even later piepjonge gastjes met Nothing But Thieves T-shirts, een dude met QOTSA-merch en een pezige rocker die eruit ziet als Iggy Pop elkaar met z’n allen gebroederlijk in de brandende hitte te duwen. Die gitarist geeft het allemaal nog een extra zetje. ‘Wie is hier vandaag voor te dansen? IK ZEG: WIE IS HIER VANDAAG VOOR TE DANSEN?! JA JA JAAAAA!’ Om weer zo’n rock ’n roll-stofwolk op te trekken.

HET MOMENT: 
Zijn sit-downs leuk? Vandaag wel, bij SONS zijn sit-downs leuk.

NTR, VPRO en BNNVARA verslaan Pinkpop op 3FM, NPO2 extra en 3voor12.vpro.nl/pinkpop. Op TV (NPO3): zaterdag 17 juni (22-23:30 uur) en zondag 18 juni (20:15-23:15 uur).

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12