3voor12 Gelderland

Benji wint 3voor12 Gelderland Award voor Beste nieuwkomer

Moeilijk te maken maar bijzonder uitgevoerd, aldus de jury

Benji heeft vanavond tijdens de 3voor12 Gelderland Awards in Luxor Live de 3voor12 Gelderland Award gewonnen in de categorie Beste nieuwkomer. Uit de lijst van nominaties koos een jury, bestaande uit professionals uit de muziekwereld in Gelderland, Benji uiteindelijk in de categorie Beste nieuwkomer als winnaar uit.

Uit het jury-rapport: 'Mooie Nederlandse teksten, Luisteren en tegelijk wegdromen. In Nederland geen gelijke. Moeilijk te maken maar leuk uitgevoerd, bijzonder. Samenwerking met Joseph Shabason (Destroyer, The War on Drugs, bijzonder) zegt misschien al genoeg.'

Benji is een duo dat bestaat uit de Nijmeegse broers Jordi en Rindert Lammers, die pöezie en muziek laten samensmelten. Jordi won in 2018 de Nijmeegse literatuurprijs, Rindert niet. Die schreef de soundtrack voor documentaire Awaiting Water, dat dan weer wel. Het tweetal maakte zijn opwachting op het Zwarte Zielen Festival, het Valkhof Festival 2019, de Night at the Library en de Nijmeegse Gedichtennacht, waar het diepe soundscapes en gedichten over glazen herten ten gehore bracht. 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12