Band Douwe Bob stapt op na QR-besluit

Zanger wil niet optreden met corona toegangsbewijs

Douwe Bob moet op zoek naar een nieuwe band. Zijn huidige band heeft besloten te stoppen nu de zanger zijn tour heeft gecanceld vanwege het corona toegangsbewijs. Douwe Bob werd dit weekend geweigerd bij een bioscoopbezoek, omdat hij niet gevaccineerd of getest is. Daar was hij zo verbolgen over dat hij in een video op sociale media aankondigde zijn tour af te gelasten.

RTL Boulevard meldde maandagavond dat Douwe Bob niet wilde zeggen of zijn besluit in overleg met zijn crew was genomen. Muzikanten, geluidstechnici en medewerkers van concertzalen zijn natuurlijk ook afhankelijk van de beslissing van de frontman. Eén van de bandleden bevestigt dat de hele band nu stopt, maar verder wil hij er 'niet zoveel over kwijt, zeker niet in de media'.

Afgelopen weekend liepen de nachtclubs (overdag) en popzalen weer grotendeels vol. Met het corona toegangsbewijs kunnen voor het eerst in anderhalf jaar tijd (op de discopiek in juni na) weer concerten met staand publiek en dansavonden georganiseerd worden. Dat voelt voor veel artiesten als een bevrijding, maar er zijn ook fans en muzikanten die hun twijfels uiten of zelfs beslissen niet te spelen. Typhoon en My Baby bijvoorbeeld lieten weten niet blij te zijn met de coronapas, maar besluiten hun shows voorlopig wel door te laten gaan. Fresku en nu ook Douwe Bob willen juist niet spelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12