3voor12 Leiden

Derde voorronde Nobel Award 2019

"Eigen sound met lef"

Zaterdag 16 november vond de derde voorronde van de Nobel Award 2019 plaats in de vernieuwde Vrijplaats. Left Alive, El Fatso, Power Switch, Skir en Inside Electron streden deze avond om een felbegeerde plek in de finale.

Left Alive’s 'poppunk straight from the heart' komt goed binnen. Ze spelen met veel passie en een gigantische energie, vinden het vooral leuk om hier te staan en krijgen het publiek zelfs mee in een kleine cirkelpit. Helaas haalt de zang het soms nét niet, maar Left Alive is er om te knallen.

El Fatso kennen we nog van de derde voorronde 2018. De band gooit traditionele rockschema's in de blender met een groovy en stevige sound, die soms zelfs een beetje aan nu-metal doet denken. De gitaarsolo's zijn melodieus, maar de band krijgt het publiek niet mee. Zijn ze overdonderd?

Power Switch is ook geen onbekende in het Leidse. De gitaarsolo's van Ims Storm van Leeuwen en Jim Elzenga staan in vuur en vlam, en doen denken aan Black Sabbath. Wij vinden eigenlijk gewoon dat Ims de nieuwe Ozzy Osbourne is, want ook zijn zang is spot on en op hem na staat de band er toch wel erg shoegaze bij.

Skir is, met hun aanstekelijke alternatieve punkrock, overduidelijk de populairste act vanavond. De zaal is heerlijk gevuld. Drummer Max is na zijn show met Power Switch voor het gemak blijven zitten. De strakke fundering komt vooral bij hem vandaan. Maar kijk uit dat Skir geen gimmick wordt, al is een grapje hier en daar wel leuk.

Inside Electron zagen we ook al in 2018, maar wat zijn ze gegroeid! De jongens zetten een compleet eigen sound neer, waar de energie vanaf spat. De zanger doet esthetisch een beetje aan Ian Curtis denken. Ze krijgen het zelfs voor elkaar een meezingmomentje succesvol te laten verlopen.

*tromgeroffel*

Publiekswinnaar "Goeie show met vette frontman": Skir – 14 december, halve finale in de Vrijplaats
Jurywinnaar "Eigen sound met lef": El Fasto – 22 december, finale in Gebr. de Nobel

De vierde en laatste voorronde is op 29 november in de Nobel.

(Maaike van der Voort)

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12