3voor12 Gelderland

Record Store Day 20 juni gecanceld

'RSD Drops' aangekondigd voor augustus, september en oktober 2020

Record Store Day op 20 juni 2020 is gecanceld. In plaats daarvan zullen de Record Store Day releases verspreid over drie data uitgebracht worden: zaterdag 29 augustus, zaterdag 26 september en zaterdag 24 oktober.

Of de releases - naast fysiek in de platenwinkels - ook online te bestellen zijn om ongewenste (lange) rijen in de winkels te voorkomen - is nu nog niet duidelijk. Record Store zou oorspronkelijk op 18 april zou plaatsvinden, maar was vanwege de coronadreiging al verplaatst naar 20 juni.

Een nieuwe versie van de lijst van alle betreffende releases, verspreid over de drie data, zal op 1 juni bekend gemaakt worden. Updates hiervan kunnen vervolgens worden gevonden op deze site en via de social media van RSD NL. Een lijst met participerende Nederlandse winkels kun je hier vinden.

De organisatoren van Record Store Day hebben naar verschillende data en allerlei manieren gekeken om dit event opnieuw op te zetten. Het huidige RSD 2020 plan om de aandacht en de steun te verspreiden over drie maanden kwam tot stand met inachtneming van alle op dat moment beschikbare informatie. RSD zal zich verder laten leiden door de richtlijnen van de overheid en wetenschappelijke specialisten om zich er van te verzekeren dat de RSD ‘Drop’ Dates sociaal verantwoordelijk en veilig zullen zijn voor alle betrokkenen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12