DTRH19: Balthazar keert terug op de weide

Belgische band weer heel erg goed

Welja, Balthazar trapt de show gewoon af met ‘Blood Like Wine’. Er was een tijd dat ze de hele set lang opbouwden naar die ontlading, voordat ze met dat mantra ‘raise your glass to the nighttime’ hele volksstammen wisten te verleiden om inderdaad het glas te heffen op de Belgische rockband. Down The Rabbit Hole is vandaag al vanaf de eerste song klaar om alles te doen wat die enigmatische duo-frontmannen Maarten Devoldere en Jinte Deprez maar sommeren.

Na een pauze van een paar jaar, waarbij beiden de focus verlegden op soloprojecten, speelde Balthazar met vierde album Fever al in de AFAS Live. Deze show voelt (oké, naast Dauwpop dan) als de Nederlandse terugkeer naar de festivalweide. Die nieuwe nummers klinken ook als samenwerkingsproject tussen Warhaus en J. Bernardt. Neem dat outro van ‘Changes’, dat live nog eens een extra disco-touch krijgt. Die zwoele kopstemmetjes zouden zo op een J. Bernardt-plaat kunnen eindigen, die geilige groove lijkt direct uit een Warhaus-liedje weggelopen.

Met het vertrek van violiste Patricia Vanneste leek de band een belangrijk element in de muziek te moeten gaan missen, maar vers bandlid Tijs Delbeke vangt dat goed op: waar nodig geeft hij de nummers een duwtje met synthpartijen, in ‘Grapefruit’ speelt hij ook een dreigend moppie trombone én viool. Zo overrompelend als de vroege Balthazar-shows is het niet meer, we weten inmiddels wel dat de band héél erg goed is. Maar dat is de band toch echt, weer heel erg goed, met een paar sterke nieuwe nummers in het arsenaal om uit te kiezen. En dan vooral de bronstige slotsong ‘Fever’ met zijn pulserende baslijn, klaterende drums en alsmaar voortdurend outro.

HET MOMENT
Dat het halverwege de show keihard begint te regenen, dat mag de pret niet drukken. Plukjes mensen schuilen gebroederlijk samen onder kleedjes, maar er zijn ook vriendengroepen die vrolijke regendansjes doen terwijl ze doorweekt raken. Het is Down The Rabbit Hole, hip je hopje!

Voor meer Down The Rabbit Hole 2019 check je ons uitgebreide dossier

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12