ADE17: Fatima Yamaha en Palmbomen II geven ADE Live waardige opening

Acts vullen elkaar aan door complete uitersten te zijn

Allereerst warmt Bruxas het tiental mensen in de grote zaal van Paradiso op. Gevormd door Jacco Gardner en Nic Mauskoviç, zorgt Bruxas voor groovy afrovibes met warme synths en djembé-beats. Vergezeld door Tienson Smeets van Jungle By Night, krijgen de eerste bezoekers meteen al een voorproefje van het broeierige feest dat hen te wachten staat tijdens ADE Live dag 1 in Sugarfactory en Paradiso.

Stipt op tijd komt Bas Bron, vierde lid van De Jeugd van Tegenwoordig, het podium opgewandeld. Bescheiden, opgewonden en met een missie. De electrofunk met glijende synthesizers vormt het stramien voor de avond. Het donkere 'Love Invaders' komt snoeihard binnen en het wat vrolijkere 'Borderless II' heeft zo'n hoog DJVT-gehalte dat je niet anders kunt doen dan meezingen (waarbij armen omhoog en 'dudududu' zingen volstaat).

De visuals zijn simpel, maar voegen weinig toe. Vooral wanneer - maar liefst twee keer - de mediaplayer het opgeeft en we in de Windows-bestanden van de techneut mogen meekijken. Een groot applaus volgt wanneer de visuals weer terugkeren en het pijltje van de muis eindelijk verdwijnt. Bas zal waarschijnlijk geen idee hebben gehad. Na het rustige 'Imaginary Lines' wordt zijn grootste hit 'What's a Girl To Do' ingeleid. En langzaam maar zeker komt de genialiteit van Bron binnen als een bom.

Kai Hugo, de man achter Palmbomen II, is het boegbeeld van dedication. De dreunende beats, doordrenkt met futuristische geluiden, zorgen ervoor dat hij een waardige opvolger is van Fatima Yamaha. Waar FY doet wat het publiek van hem verwacht, bespeelt Palmbomen II de mensen. Door de drops nèt een seconde later los te laten dan men verwacht, brengt hij iedereen in verwarring, maar op zo'n manier dat de mondhoeken omhoog krullen. Betrapt: 'Fuck. Hij heeft mij ook tuk.' Geconcentreerd zit Hugo naar zijn mengpaneel te kijken, terwijl het publiek danst alsof hun levens ervan afhangen. Straks gaan we samen met Antenna en Betonkust de nacht in en zo legt deze ADE Live openingsavond de lat hoog voor de rest van het weekend.

Meer ADE? Lees alle verslagen en interviews in het ADE-dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12