PP18: Eelt kweken bij euforisch Blaudzun

Een uur lang barst de Brightlands Stage uit de voegen van de energie 

Met zijn ravenzwarte baard, asymmetrische haar en de hipste jampotbril van Nederland kennen we Blaudzun al precies tien jaar en zeven jaar albums lang. In die tijd is hij uitgegroeid tot misschien wel de grootste indiepopster van Nederland. Vijf jaar geleden wist hij op het noord podium - toen nog 3FM Stage, al de sterren van de hemel te spelen. 

Met een noodgang pompt Blaudzun zijn bombastische en melancholische energie in perfect gedoseerde porties de tent in. En hoe kan het Nederlands publiek beter laten zien hoe groot de euforie is dan door de handjes ritmisch samen te voegen? Er wordt wat geklapt vanmiddag. 

Van de sombere ondertoon van de afgelopen albums is niks te merken. Ook al voelt het soms als een moment voor een traan, het publiek blijft hangen in standje euforie. Blaudzun maakt er gebruik van en het publiek springt er op los. En wanneer hij de laatste noten inzet van ‘Promises Of No Man’s Land,’ galmen de oohoohoo’s nog vijf minuten na in de leeglopende tent. 

HET MOMENT:
Zodra de eerste noot van ‘_Circles_’ gespeeld wordt kijkt de ploeg buiten de tent als geschrokken stokstaartjes op, om vervolgens een voorzichtig sprintje naar binnen te trekken, struikelend over de scheerlijnen met de vuistjes in de lucht. Dan staat de tent ineens tjokvol en bol van de adrenaline. Dat blijft het hele optreden zo, het bewijs dat Blaudzun een topact is. 

Lees, kijk en luister meer Pinkpop 2018 hier

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12