LL23: Energiebom Sho Madjozi moet nooit meer iets anders doen dan entertainen

Een uur is veel te kort 

De Zuid-Afrikaanse rapper Sho Madjozi is zo iemand die geboren is om te entertainen. Je kunt hier als festivalganger met geen mogelijkheid een uur gaan staan zonder breed te lachen en hard mee te dansen. It’s Sho time, dat is wel duidelijk.

Ze heeft pas twee keer eerder in Nederland opgetreden, in de Melkweg en op het Footprints festival in Utrecht. De Lima-tent is ook totaal niet voorbereid op het muzikale geweld en visuele spektakel van deze meid en haar danseressen, die vanaf moment één iedereen in hun greep hebben. Ze is een pure energiebom en danst over het podium alsof dat de hele dag al van haar is, of eigenlijk heel het jaar al. Plak haar naam er maar op. Dat Sho Madjozi nog geen superster is, slaat eigenlijk helemaal nergens op. Drie talen door elkaar rappen en in elke taal uitblinken? Kan ze. 

Madjozi kan dus goed rappen, zingen en dansen, maar komt ook heel grappig uit de hoek tussen haar nummers door. Haar liedje ‘Huku’ is het eerste hoogtepunt waarbij iedereen in de tent volledig uit z’n plaat gaat en daar knalt ze nog eens flink overheen door de track ‘fukumean’ van Gunna een bubbly en energieke live-uitvoering te geven. Ok, twee keer hetzelfde nummer is misschien overdreven, maar hey, wie zou er nou niet trots op zijn als zo’n grote rapper als Gunna (4,5 miljoen volgers op Instagram) je track samplet. 

‘That was fun, right? That’s why I don’t understand why I have such bad luck with men’, roept ze lachend door de tent. Mooie aanleiding om ‘Wakanda Forever’ in te zetten, een super krachtig nummer over haar eigen kracht dat ze met de Nigeriaanse rapper Ycee opnam. En hoe goed ze ook rapt, bijvoorbeeld op viraal hitje ‘John Cena’, die danseressen stelen ook de show. Sho Madjozi laat dat gewoon toe, moedigt het aan en is trots op ze, want zij kent het principe girls supporting girls. Er is ruimte voor iedereen als we elkaar helpen. Kan er iemand voor zorgen dat we deze meid helpen aan nog een Nederlandse show? Die ruimte verdient deze amapiano-koningin.

HET MOMENT:
De laatste tien minuten waarin de fantastische danseressen én de dj van Sho Madjozi hun beste moves laten zien. Heel nieuw level. 

Volg Lowlands het hele weekend via onze livestream en kijk op zaterdag- en zondagavond alle hoogtepunten in de Lowlands-uitzendingen op NPO 3

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12