Kijk terug: Jade Bird in 3voor12 Radio

Britse Americana artiest speelt live

Vanaf het moment dat ze een tweedehands gitaar kreeg van haar oma was ze helemaal verkocht. Het gaf haar naar eigen zeggen een ongekende vrijheid. Op haar 12e begon ze met het schrijven van muziek. Met haar rauwe en krachtige stem had ze zoveel overredingskracht tijdens een optreden op Lowlands dat ze de Lima bijna helemaal stil kreeg. Haar muziek kan je zien als Americana en misschien zelfs een beetje country-pop. Haar debuutalbum Jade Bird is onlangs uitgebracht en ze is net terug van haar tour door Amerika met Hozier. Check hier de 3voor12 Radio livesessie van Jade Bird.

Jade Bird is enorm geïnspireerd door Alanis Morissette en zag bij Eva Koreman zelfs wat gelijkenissen. Voor haar debuutalbum schreef Jade alles zelf, omdat ze graag ongefilterd wilde zeggen wat ze te vertellen heeft. Maar voor haar nieuwe album zou ze graag met anderen willen samenwerken, misschien wel met de Australische singer/songwriter Julia Jacklin. 

3voor12 Radio met Eva Koreman hoor je elke maandag tot en met donderdag van 21.00 uur tot 00.00 uur op 3FM, via je radioonline of de 3FM app (iOS / Android).

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12