BKS19: Alle billen omhoog voor Lizzo

Superster met superstrot laat in onvergetelijke show zien wat trots is

Ze komt in haar eentje het podium op, de dj-plek achter haar is nog leeg, en Lizzo laat met ‘Cuz I Love You’ een strot horen die diep binnendringt bij de vele rijen die buiten de volgepakte Five-tent staan. Een lifesize superster heeft het podium betreden en wel in een doorschijnend Nike-gewaad waaronder haar ondergoed te zien is. Niemand benadrukt Lizzo beter dan zij zelf. Lizzo wil gezien worden. En gehoord.

De Amerikaanse is al enige tijd bezig maar 2019 is het jaar van haar doorbraak. Alles aan Lizzo ademt momentum. Haar nieuwste plaat Cuz I Love You is een zelfverzekerde mix van pop, R&B, soul en rap. Het werk hiervan brengt Lizzo niet in haar eentje. Achter haar komt de dj haar bijstaan, maar prominenter zijn de drie danseressen die de show completeren. Lizzo staat, ook hier, voor body positivity, de trots op haar zwaarlijvige lichaam. Ze gaat er naakt mee op de albumhoes, ze zorgt vanavond dat ze haar gewaad geregeld optrekt zodat de menigte goed kan zien wat eronder zit. ‘You have the voice of an angel,’ zegt ze als het publiek heeft meegezongen, ‘And I have the body of a goddess’.

Lizzo heeft nu al genoeg uitschieters in haar genrehoppende repetoire zitten. ‘Juice’ is natuurlijk de afsluitende dansbare hit, maar hiphop-popsingle ‘Truth Hurts’ is nog spannender. Ze brengt het nummer met een bruidssluier voor haar gezicht. De Lizzo-show heeft vele gezichten en geeft uiteindelijk ook nog ruimte haar dwarsfluitkunst te vertonen. Lizzo speelt het klaar om in Nederland te debuteren met een show waarin zoveel gebeurt dat het publiek haast vergeet wat voor een superstrot ze wel niet heeft.

HET MOMENT
‘I’m my own soulmate’, zegt Lizzo. Ze heeft dezelfde zelfverzekerdheid en lol als haar danseressen. Zij zijn ook plussize en hun donkere outfit laat een groot deel van de bilpartij zien. Hier wordt naar hartelust mee getwerkt en in acrobatische posities mee geschud en op geslagen. Lizzo is de dirigent. Zij heeft de tunes en de spotlight. Als ‘Jerome’ vanaf een kruk wordt gezongen, blaast de blower het haar omhoog. Lizzo is meer dan een zangeres, ze is haar eigen beweging. Best Kept Secret mocht erin meedelen. A big star is born.

Voor meer Best Kept Secret 2019 check je ons uitgebreide dossier en kijk je hier BKS19-video's

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12