Tilburg krijgt nieuw hiphopfestival op de Spoorzone

Geboortegrond van WOO HAH! wordt 29 juli terrein van Het Moment

Groot nieuws: Tilburg krijgt een nieuw hiphopfestival. Op zaterdag 29 juli vindt bij de Spoorzone (op steenworp afstand van Tilburg Centraal) Het Moment plaats, een evenement dat mikt op circa 4000 bezoekers, met drie stages en een voornamelijk Nederlandse line-up. De headliners zijn Kevin en Mula B, ook o.a. Sticks, Ares, Siggy & D1ns, kans en DIKKE staan op het programma.

Een beetje hiphop-fan zal het nieuws juichend ontvangen: de Spoorzone is de geboortegrond van WOO HAH!. Om te groeien verhuisde het grootste hiphopevenement van Nederland al naar het nabijgelegen Beekse Bergen-terrein, om afgelopen jaar zelfs uit de regio te vertrekken en in samenwerking met de Amerikaanse gigant Rolling Loud een nieuw festival op te zetten bij Ahoy Rotterdam. Dat riep nogal heftige reacties op bij de trouwe fans uit Tilburg. Initiatiefnemer Dirk Stolk: ‘We speelden al langer met dit idee, maar toen WOO HAH! uit Tilburg vertrok, was er geen evenement meer voor hiphop in de omgeving. Het kwam allemaal in een stroomversnelling toen het terrein opeens beschikbaar bleek te zijn op 29 juli.’ Mede-organisator Bowie van Loon vult aan: ‘Vroeger had je hier om de hoek in de 013 ook Definitie van Dopeheid en Definitie van Hiphop, daar konden hiphop-fans elkaar ontmoeten. Maar ook voor artiesten was het een bijzonder evenement, de scene werd in zijn volle glorie gevierd. Dat gaan wij ook proberen neer te zetten de komende zomer, een dag waar de scene naar kan uitkijken.’

Stolk en Van Loon zijn geen onbekenden in de Tilburgse hiphopwereld: samen organiseren ze al langer feesten en concerten als Het Hiphop Journaal. Bowie van Loon is daarnaast drijvende kracht achter de liefhebberswebsite Hiphop In Je Smoel en schrijft regelmatig verhalen voor NRC. ‘Eigenlijk was het een kwestie van tijd voordat we zoiets zouden organiseren’, lacht Stolk.

Het festival krijgt drie buitenstages: een grote mainstage, een tweede stage met wat alternatievere acts en een dj-stage waar ook grote namen uit de scene zullen aantreden. Het grootste gedeelte van de line-up is reeds naar buiten, het dj-programma wordt later onthuld en er zal een enkele live-act worden toegevoegd.

Line-up: Kevin, Mula B, Sticks, Ares, ADF Samski, Siggy & D1ns, kans, DIKKE, Rafting Goods, Kid de Blits, $KEER&BOO$, Brunzyn, Quesswho, Vegan Music en De Tuinhuis. De tickets gaan donderdag 23 maart in de verkoop, de early bird-tickets kosten slechts 19,50.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12