Paradiso koopt grond naast eigen terrein en breidt uit met gebouw van 5 etages

De poptempel wil een brede ‘cultuurtempel’ worden

Paradiso gaat uitbreiden. In een interview met NRC meldt directeur Geert van Itallie dat Paradiso het braakliggende perceel naast de popzaal heeft verkregen voor 3,5 miljoen euro. De poptempel wil er een gebouw met vijf etages neerzetten, wat uitkomt op een uitbreiding van 1.200 vierkante meter.

De nieuwbouw moet ruimte bieden aan o.a. kantoorruimte, een ondergrondse toegangshal met garderobe en expositieruimte. Daarnaast benoemt Itallie in het interview mogelijkheden om studioruimte te bouwen voor artiesten op doorreis, en ruimte waar ‘gasten workshops kunnen geven aan Conservatorium-studenten’. Paradiso wil doorgroeien van poptempel naar brede cultuurtempel, met meer ruimte voor andere kunstdisciplines. Ook wil Paradiso de nieuwe ruimte benutten om een jonger publiek aan te spreken met innovatieve nachtprogrammering en frisse inbreng van jonge makers en publiek.

Verder moet er een renovatie plaatsvinden van het huidige verbouw. Niet alleen omdat dat flink is verouderd, maar ook om de geluidsoverlast te minimaliseren. Zo schrijft NRC dat buurtbewoners zich hebben verenigd in een actiegroep om de nachtvergunning te laten intrekken. Met een nieuwe ingang hoopt Paradiso de overlast voldoende in te dammen. Aan de rechterzijde van Paradiso moet - op de plek waar de oude fietskelder zat - een nieuwe clubruimte komen.

De volledige begroting voor de renovatie en verbouwing ligt op 30 miljoen. Daarvoor heeft de stichting geen kapitaal, dus zal het moeten leunen op de gemeente, fondsen en particuliere donateurs. Binnenkort wordt een grootschalige inzamelingsactie gestart.

Lees hier meer over de nieuwbouwplannen van Paradiso.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12