ESNS19: Feng Suave is het leukst met de haren los

Amsterdamse band glijdend naar grootsheid

Een flink percentage Noorderslag-acts stond afgelopen najaar nog op de Popronde. En de rest het jaar daarvoor. Zo niet Feng Suave. Het Amsterdamse duo, dat vandaag voor de gelegenheid in zevendelige XL-bezetting (met bongo's!) aantreedt, zei z'n deelname aan het rondreizende showcasefestival juist af. Het ging online ineens zo hard met hun psychpop meets yacht-rock dat er gewerkt moest worden aan nieuwe muziek. 

Daarom is die soundcheck op het oer-Hollandse Noorderslag zeker toch nog in het Engels?
Precies, Feng Suave heeft gewoon een buitenlandse geluidstech! In vergelijking met de Nederlandstalige rapkanonnen is de band een kleintje, maar met miljoenen streams op singles 'Sink Into The Floor' en 'Honey, There's No Time' doen co-frontmannen Daniël en Daniël het absoluut niet onaardig. Helemaal niet gek dat de meeste luisteraars in Jakarta en LA zitten, want de blij-dat-ik-glijers van Feng Suave hebben internationale allure. Niet in de minste plaats omdat ze belachelijk strak gespeeld worden en gezongen worden met twee kopstemmen waar Mariah Carey jaloers op zou zijn. De eerste Europese clubtour zit er ook al op.

Suave zeg, zal wel spiegelglad geweest zijn. Niemand een lelijke smakker gemaakt?
Nee hoor, juist dat nieuwe materiaal waaraan Feng Suave zo hard gewerkt heeft zorgt vanavond voor de nodige variatie. Het ene nummer is extra soulvol, het andere krijgt juist een onstuimige psych-break à la King Gizzard & The Lizard Wizard. 'Honey, There's No Time' krijgt een instrumentaal outro aangemeten, net als de bezwerende afsluiter 'Noche Oscura', waarbij zelfs een nagel wordt gebroken. Om maar aan te geven: helemaal klaar voor Lowlands en Down The Rabbit Hole, dat Feng Suave. Als ze dat nog interessant vinden, tenminste.

Meer Noorderslag? Check hier ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12