3voor12 Utrecht

FLUOR/De Kelder viert 30 jarig bestaan met jubileumfeest

Jett Rebel en FCA All Stars Band treden op

Het Amersfoortse poppodium FLUOR bestaat nog geen vier jaar maar had daarvoor onder de naam De Kelder al een roemruchte historie opgebouwd. Omdat die historie terug gaat tot 1989 bestaan ze in 2019 samen dus dertig jaar. Dat jubileum wordt op zaterdag 18 mei gevierd met een feest, een expositie over de geschiedenis van De Kelder en FLUOR en een muzikaal programma.

Headliner van de avond is Jett Rebel, die opgroeide in Baarn dat slechts een paar kilometer van Amersfoort ligt. In zijn vormende jaren was speelde hij ook regelmatig in Amersfoort en in 2014 was Jett Rebel één van de optredende artiesten tijdens het FC Amersfoort Thuis festival. Naast het optreden van Jett Rebel brengt de FCA All Stars Band een ode aan de Nederlandse popgeschiedenis.

De Kelder is opgericht in 1989 onder het toen nieuw gebouwde Theater De Lieve Vrouw op het Onze Lieve Vrouweplein. In 2007 verhuisde De Kelder naar een tijdelijke locatie in het Oliemolenkwartier. Begin 2014 werd bekendgemaakt dat het Amersfoortse poppodium ging verhuizen naar één van de hallen van de voormalige Prodentfabriek. In september 2015 opende het podium op de nieuwe plek en met een nieuwe naam: FLUOR. In de grote zaal van FLUOR passen 550 bezoeker, terwijl het café een capaciteit van 150 personen heeft.

Tickets voor de jubileumavond zijn inmiddels te koop via de website van FLUOR, of fysiek bij Velvet Music Amersfoort.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12