3voor12 Utrecht

Art Rocks daagt thuiszittende muzikanten uit met kunst

Online challenge: maak een door een kunstwerk geïnspireerde soundtrack

Hoe klinkt een Van Gogh? Of Mata Hari? Met zulke vragen daagt Art Rocks muzikanten uit om een muziekstuk te componeren geïnspireerd op een kunstwerk uit de collectie van topmusea. En nu veel muzikanten noodgedwongen thuis zitten komt Art Rocks met een nieuwe ambassadeur, Kovacs, en een ‘challenge’: Rock The House. 

Art Rocks is de grootste Nederlandse muziekcompetitie, waarin kunst en muziek samenkomen. Sinds 2012 organiseert het Rotterdamse museum Boijmans van Beuningen samen met de Grote Prijs van Nederland deze competitie waarin muzikanten de kans krijgen om de associaties en emoties die een beroemd kunstwerk bij hen oproept, te vertalen naar een muziekstuk. Voor de vijfde editie in 2020 stellen maar liefst vijftien Nederlandse musea topstukken ter beschikking.

De challenge
Art Rocks daagt met Rock The House muzikanten uit alle windstreken en genres uit om mee te doen aan de challenge. Een uitgelezen kans dus voor muzikanten die werkloos thuis zitten nu alle concerten en festivals voor onbepaalde tijd zijn opgeschort. Wat is de bedoeling? Je maakt een keuze uit een kunstwerk van één van de vijftien deelnemende musea, of je kiest zelf een kunstwerk en je laat vervolgens je muzikale creativiteit de vrije loop. Voorwaarde is wel dat het gepresenteerd wordt in een filmpje van maximaal dertig seconden. 

Behalve eeuwige roem ligt er voor de beste inzending ook nog een geldbedrag van 250 euro klaar en de unieke kans om een masterclass te volgen, gegeven door niemand minder dan Kovacs zelf. Ze treedt als ambassadeur van Art Rocks in de voetsporen van onder meer Lucky Fonz III, Eefje de Visser en Blaudzun

Interesse? Kijk snel op de website van Art Rocks of bekijk de promovideo van Rock The House. Stof je gitaar, mengpaneel of stembanden af en ga aan de slag!

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12