3voor12 Gelderland

FRÉ toont haar verhaal ‘WE RISE’ op het witte doek

Filmpremière met een open air concert in Gendringen

Op 2 augustus gaat de documentaire over ‘WE RISE When We Lift Each Other Up’ in première, het nieuwste album van de Nederlands/Duitse alt-pop band FRÉ. Dit wordt gevierd met een speciaal optreden, het eerste van de band sinds de lockdown van afgelopen maart. Zowel filmpremière als concert vindt plaats op een bijzondere buitenlocatie in de natuur, rondom het huis waar Frederike’s vader opgroeide, wiens vroegtijdige dood het maakproces van ‘WE RISE’ in gang zette. Het huis is de oude boerderij en Rijksmonument ‘Wilbrinkshof’ aan de Munsterweg 3 in Gendringen.

De documentaire ‘WE RISE’ gaat over persoonlijke groei, verlies, familie en het helen van wonden. Volgend op het 2 jaar lange maakproces van het album en het bijna 16 jaar lange gedachtenproces dat daaraan voorafging, geeft FRÉ een onopgesmukt en eerlijk beeld van hun creatieve en persoonlijke worsteling d.m.v. interviews en exclusieve behind the scenes footage. Met de steun van het Fonds Podiumkunsten kunnen zowel première als concert doorgaan, met inachtneming van de huidige corona maatregelen. Op 2 augustus om 15:00 uur zijn er maximaal 100 personen welkom. Het evenement is gratis toegankelijk (donaties zijn welkom) na online reservering op de website van FRÉ.

De verbinding van de muziek met het verhaal achter deze bijzondere plek belooft de meest complete en meest meeslepende live experience van ‘WE RISE When We Lift Each Other Up’ tot nu toe te worden. FRÉ neemt je mee op een reis vol ‘intimate rawness’, een sociale muzikale ervaring. Met een mengsel van progressieve alt-pop, jazz en folk en hun voorliefde voor interdisciplinaire kunst brengt FRÉ zowel henzelf als hun fans naar onbekend muzikaal gebied.

FRÉ bestaat uit Frederike Berendsen op vocals, e-guitar, ukelele, charango, composition, Julian Bohn op piano, synthesizer, vocoder, vocals, Caris Hermes op bass en Lukas “Bobby” Büning op drums.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12