steun 3voor12
3voor12 Gelderland

#4df18: West-Afrikaanse voodoo van Togo All Stars

Betoverende show van een warmhartig collectief

De naam klinkt als een voetbalclub, maar de Togo All Stars maken toch wel degelijk al heel lang heel goede muziek. Afkomstig uit Lomé, de hoofdstad van Togo, middenin het gebied waar de West-Afrikaanse muziek tot grote bloei kwam, ontwikkelde dit collectief een geheel eigen stijl in een combinatie van funky voodoomuziek, afrobeat, highlife en reggae. De band speelt op het Arc-podium in vol ornaat gekleed in vrolijk gebatikte dashiki en boubou, omhangen met traditionele sierraden van kaurischelpen.

De goedgevulde frontzanger leidt zijn blazers en percussionisten door een wervelende, vrolijke en enthousiaste show waarin voodoo een grote rol speelt. Het instrumentarium is zowel modern als traditioneel: een elektronisch orgel dat af en toe aan The Doors doet denken, een elektrische gitaar en drumstel. Maar ook djembé, kalebassen, trompet en saxofoon zijn van de partij. Traditionele Afrikaanse teksten worden afgewisseld met meer verstaanbare songs waarin vooral het woord ‘love’ valt.

HET MOMENT:
Het is één groot feest, dit optreden vol warmte en liefde. Erg verrassend is het wanneer een van de percussionisten, die het hele optreden met een enorme grijns achter zijn djembé zit, in duidelijk verstaanbaar Nederlands het publiek oproept de armen omhoog te doen. Ook de afkondiging doet hij in keurig Nederlands, maar dan zijn we al bijna een uur verder. En het liefst had de band nog een uur willen doorspelen. Wat een enthousiasme, wat een warmte en wat een ongelooflijk fijne energie waarmee zij hun publiek tot in de kern weten te vullen. Dat is de kracht van voodoo.

3voor12 Gelderland doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Vierdaagsefeesten. Volg het dossier voor de laatste tips, recensies, foto's en andere relevante artikelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland