Roosmarijn Reijmer wint Pop Media Prijs 2017

Ex-3voor12 Radio-dj geroemd om bevlogenheid en onberispelijke kennis

Roosmarijn Reijmer heeft op Noorderslag de Pop Media Prijs 2017 in ontvangst genomen. De afgelopen zeven jaar was zij het gezicht van 3voor12 Radio, tot ze in december afscheid nam.

'Met een geheel eigen stijl waarin ze de moeilijkste elektronica een even vanzelfsprekende plek gaf als de laatste hit van Katy Perry wist ze het onderscheid tussen underground en mainstream op te heffen', staat er in het juryrapport. Ze wordt geroemd om haar bevlogenheid en onberispelijke kennis. 'En dan wist ze dit jaar ook nog eens een discussie aan te zwengelen over al dan niet te weinig vrouwen op de radio. Geen nieuwe discussie, maar dankzij Reijmers goede gevoel voor timing wel op het juiste moment weer aangezwengeld. Heel bijzonder vindt de jury ook hoe geliefd Reijmer bleek bij de artiesten die ze in haar uitzending ontving. Iemand als Ronnie Flex liet na een fraaie uitzending waarin hij te gast was onmiddellijk weten zich bij niemand zo op zijn gemak te voelen als bij Roosmarijn. En dat zei hij echt niet zomaar.'

Eerder wonnen o.a. Rotjoch, Anton Corbijn en DWDD Recordings de Pop Media Prijs. Ook hiphop-website Puna.nl en dance-journalist Gert van Veen waren dit jaar genomineerd voor de belangrijkste prijs voor de Nederlandse muziekjournalistiek. Aan de prijs is een geldbedrag van 2500 euro verbonden.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12