3voor12 Noord-Holland

Muziek en kunst smelten samen op finale Art Rocks

Acht finalisten laten in Paradiso het eindresultaat horen

Benieuwd hoe een iconisch kunstwerk zou klinken als het muziek was? Dit kun je horen tijdens finale van de muzikale competitie Art Rocks, op 23 januari in Paradiso. Artiesten gingen de uitdaging aan om de gevoelens die een kunstwerk bij hen oproept, te verwerken in een nummer.

De finalisten bewezen zich in acht ‘Museumrondes’, gehouden in verschillende musea. Met ieder hun compleet eigen stijl en aanpak blazen ze muzikaal leven in werken van toonaangevende Nederlandse kunstenaars. Publieksfavoriet is het singer-songwriter trio Tricycle met het vrolijke nummer Blossom, geïnspireerd op een schilderij van Roelant Saverij.

Ook Sofia Dragt en Teddy Mac brengen odes aan schilderijen met ingetogen, dromerige liedjes. Een mooi duet van Romy en Daan sluit daarbij aan. Psych indierockband PsySo liet zich juist weer inspireren door een 'bloemwerk' vol chirurgische naalden en scharen en band KUZKO laat maatschappijkritiek horen.

De hiphop is vertegenwoordigd met een gevoelig nummer van Colin Mooijman en Jezekiah, al brengt laatstgenoemde een zo goed als instrumentale track. De inspiratie kwam van een kledingstuk in het Tropenmuseum. 

Arts Rock ambassadeurs Blaudzun en Yung Nnelg treden op met hun eigen op kunst gebaseerde nummers. Kijk hier voor meer info.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12