ESNS19: Ten Times A Million keer kippenvel

Alternatieve rasrockband zet een kleurrijke show neer

De vijf bandleden van Ten Times A Million maken serieuze rockmuziek, alternatieve welteverstaan. Vorig jaar brachten ze de single ‘When The Lights Go Out’ uit en net nieuw is het liedje ‘Silhouettes’ dat op dezelfde EP staat. Op dit moment werkt de band aan een nieuw album en vanavond spelen ze op Noorderslag de foyer plat. Want elk liedje knalt even strak en dynamisch uit de speakers als die eerste single.

De voorliefde van de Duitse zanger Martin Duve en gitarist Peter Muller voor de Amerikaanse band Incubus is goed terug. De vijf mannen laten uptempo rocknummers horen en gaan helemaal los. Er zit vaart in de liedjes, die soms meerstemmig gezongen worden. We horen ook sterk nieuw werk, zoals de tracks ‘Don’t Panic’ en ‘Clownface’. En met diverse tempowisselingen laat de band een timing horen waar je ú tegen zegt.

Krijgen ze het publiek nog mee?
Nadat Duve 'een aantal mooie nieuwe liedjes' heeft aangekondigd en met het publiek heeft geproost op de mooie avond klapt en zingt iedereen op verzoek mee. Er ontstaat nog net geen moshpit bij het podium, maar wel wordt er door sommige mensen enthousiast gedanst. Aan het eind van het optreden stapt Duve nog even het podium af om zich zingend in het publiek te mengen, dat even later nog een eindje euforisch mee springt.

Al met al een kleurrijk optreden dus?
Behoorlijk. De band laat horen dat het genoeg in huis heeft om een avond vol te knallen. De liedjes zijn melodieus en hebben tegelijkertijd een rauwe, onderscheidende sound met ook softe, contrasterende tonen. Ten Times A Million neemt je mee in een drie kwartier durende rit met dynamische, alternatieve rock vol weergaloze gitaarsolo’s en goed getimede klanken. Kippenvel.

Meer Noorderslag? Check hier ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12