Top Notch kondigt tweede New Wave-project aan

O.a. S10, Jack, Qlas & Blacka, Shadi en Ashafar doen mee met hiphop-supergroep

Groot hiphop-nieuws: Top Notch kondigt een tweede New Wave-project aan. De eerste artiesten zijn ook al bevestigd: onder andere S10, Jack, Qlas & Blacka, Shadi en Ashafar kondigen via hun social media aan mee te werken aan de compilatie.

Waarom dat zulk groot nieuws is? Vijf jaar geleden stond de Nederlandse hiphopwereld compleet op z’n kop met de eerste New Wave. Top Notch had dik dertig veelbelovende rappers, producers en hiphop-aficionado’s uitgenodigd om tien dagen lang op Schiermonnikoog te bivakkeren. Platenbaas Kees de Koning was enthousiast over de nieuwe generatie en hoopte het Buiten Westen-gevoel te creëren, maar dan tien jaar later. Nou, dat lukte wel: ‘Drank & Drugs’ werd een absurd grote hit, New Wave lanceerde onder andere Lil’ Kleine, Ronnie Flex, SFB en Jack $hirak tot supersterren en daarmee stond het project ten grondslag aan een ongekende explosie van Nederlandse hiphop. New Wave presenteerde zich op Appelsap en Lowlands en won de Popprijs.

Anno 2020 voelt de New Wave van toen al als een stel veteranen, sindsdien zijn er zeker drie nieuwe generaties aan hiphop-artiesten opgestaan. ‘Is het stiekem al tijd voor New Wave 2020?’, vroeg Kees de Koning laatst op Instagram. Het antwoord is natuurlijk een volmondig ja. ‘En wie zouden er nu mee moeten gaan?’

Nu kondigen de eerste artiesten al aan mee te werken. Allereerst is daar S10, een goede bekende van 3voor12 die met Snowsniper ons Album van de Week scoorde, een concert in Carré heeft opgezet voor jongeren met psychische problemen en uitgebreid over haar eigen verleden vertelde in de documentaire die we over haar maakten. Ook op New Wave II: JACK, de Rotterdam Airlines-rapper die een grote streaminghit scoorde met ‘Op De Weg’. Qlas & Blacka, de mega-populaire drillers uit Rotterdam. Ashafar, protégé van Josylvio. En de grote onbekende is Shadi, die een paar features op tracks van Fresku deed en met Bridde Boys deze tune maakte. Het is nog onduidelijk wanneer New Wave 2 moet verschijnen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12