Tom Petty overleden

Amerikaanse zanger van o.a. 'Free Fallin' werd 66 jaar

De Amerikaanse nieuwszender CBS meldt het overlijden van Tom Petty. Hij zou na een hartstilstand naar het ziekenhuis gebracht zijn, maar de hulp kwam te laat voor de 66-jarige artiest.

Het overlijden komt onverwacht, vorige week maandag sloot hij zijn laatste tour af in de Hollywood Bowl. Tom Petty werd eind jaren zeventig en in de jaren tachtig bekend met zijn bluesrockband Tom Petty & The Heartbreakers. Nadat het gelijknamige debuutalbum in Engeland hoog in de hitlijsten kwam en de band succesvol tourde, braken ze een jaar later ook door in Amerika en de rest van de wereld. Vanaf toen werden ze alleen maar groter, scoorden ze hits als 'American Girl', 'Breakdown", 'The Waiting', Learning to Fly'.

Ook zat Petty in Traveling Wilburys, de supergroep van George Harrison waar ook Bob Dylan, Roy Orbison en ELO's Jeff Lynne in zaten. Uiteindelijk zou hij solo zijn grootste hit scoren: 'Free Fallin'. In Nederland kreeg de zanger een bijzonder eerbetoon. Het festival Into The Great Wide Open dankt zijn naam aan het gelijknamige nummer van Petty. 

Update 22:44 TMZ meldt dat de zanger nog niet is overleden, maar heeft laten vastleggen dat hij niet gereanimeerd wil worden. De verwachting is dat hij het niet zal overleven.  

 

Update 9:15 Vanochtend vroeg bevestigde manager Tony Dimitriades het overlijden van Tom Petty op de website van de zanger. Dimitriades schrijft dat Petty 'vredig' is overleden in het ziekenhuis om 20:40 lokale tijd, 'omringd door zijn familie, bandleden en vrienden'.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12