ESNS18: Charlie & the Lesbians breekt de tent net niet af

Maar doet met verve een poging

'Maak alsjeblieft niks kapot, want dan moeten Charlie & the Lesbians meteen stoppen,' zo meldt de MC het kleine kluitje mensen dat nog voor deze beruchte groep richting de Marathonzaal is getogen. Bij de vorige act zijn er namelijk twee platen uit het systeemplafond gesneuveld. Het is een beetje flauw. Half twee is het inmiddels, de mensen hebben de pap in de benen, wat kan er nog gebeuren? Nou, dat hebben we geweten. Zanger Charlie Hoeben heeft zijn shirt nog niet uitgetrokken of het moshen is al begonnen. Terwijl de gitarist van de band, getooid met zwaar uitgelopen make-up - nogal een blikvanger, er de ene lompe riff na de andere uitgooit, transformeert de kleine en vrij lege Marathonzaal in rap tempo in een orgie van zweet en rondslingerend bier. Eentje waar Hoeben zelf zich overigens nog het meest in verliest. Met een stem als van Johnny Rotten on crack schreeuwt hij met uitpuilende ogen maniakaal de zaal toe, om vervolgens zelf ook maar eens in het feestgedruis te stappen. Daar gaat ‘ie, door de hele zaal. Hij duwt het publiek omver, schreeuwt de mensen in het gezicht en kijkt erbij als door de duivel bezeten. Ergens halverwege de show zit Hoeben op de rand van het podium. Loodzware riffs vliegen hem om de oren terwijl hij zelf apathisch voor zich uit staart. Een groepje mensen knielt voor hem neer en als een sekteleider spreekt hij ze toe, om vervolgens weer als een halve spast over het podium te spartelen. Ja, Charlie Hoeben is een bezienswaardigheid. Na afloop heerst maar één gedachte: deze drie kwartier duurden veel te kort.

Hartstikke leuk hoor, die Hoeben. Maar is de band ook goed?
De band is prima. Het is misschien niet overal even strak, maar dat hoeft ook helemaal niet. Dit drietal doet wat het moet doen en doet dat goed: knoeperthard en retelomp rammen.

Die Lesbians, zijn dat nou echt lesbiënnes?
Blijkbaar het vermelden waard want de MC komt “op veler verzoek” met dit feitje aanzetten, maar ja: het zijn echt twee lesbiënnes.

Meer Noorderslag? Check hier ons dossier.

 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12