steun 3voor12
3voor12 Utrecht

De Helling viert 15-jarig bestaan met jubileumweekend

Divers programma met o.a. Afterpartees, Aphrodite en 90’s Alternative

De Helling bestaat 15 jaar. Het Utrechtse poppodium viert dat heugelijke feit van donderdag 18 tot en met zaterdag 20 oktober 2018 met een jubileumweekend. Tijdens dat weekend is er een divers programma met optredens van Rico & Sticks, Vive la Fête, Canshaker Pi, Mozes And The Firstborn, Afterpartees, Aphrodite en 90’s Alternative.

De Helling opende de deuren in oktober 2003 als “het brutale broertje van Tivoli” (bedoeld wordt Tivoli Oudegracht) op de locatie waar eerst De Vloer zat. Sinds de formele start van TivoliVredenburg, per 1 januari 2014, zijn Tivoli en De Helling weer gescheiden en kreeg Utrecht er een zelfstandig poppodium bij.

Twee shows van het jubileumprogramma zijn al uitverkocht, maar er zijn nog genoeg leuke dingen over. Het hele weekend ziet er als volgt uit:

  • Donderdag 18 oktober: het jubileumweekend start op donderdag met de drie opwindendste Nederlandse rockbands van nu: Canshaker Pi, Mozes And The Firstborn en Afterpartees. (20.00 uur)

  • Vrijdag 19 oktober: Het Vlaamse electrorock duo Vive La Fête speelde ook al tijdens het openingsweekend van De Helling in 2003 en mag dat nu nog een keer doen. (al uitverkocht)

  • Vrijdag 19 oktober: vrijdagnacht is het de beurt aan jungle en drum & bass-legende Aphrodite. Aphrodite heeft legendarische hits op zijn naam staan als ‘King of the Beats’, ’Stalker’, ‘Styles From The Darkside’ en is ook bekend van zijn remix van The Fugees’ ‘Ready Or Not’. Support is er van Pythius en Sage & Westrum. (23.00 uur)

  • Zaterdag 20 oktober: op zaterdag verwelkomt De Helling Hiphopveteranen Rico & Sticks. Het duo heeft het afgelopen jaar alle grote zalen en festivals in Nederland platgespeeld en komt nu dus naar Utrecht voor een intieme show. (al uitverkocht)

  • Zaterdag 20 oktober: aansluitend daarop is er een speciale Hiphop editie van een van de langstlopende dansnachten van De Helling; 90's Alternative. (23.00 uur)

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht