LL17: Stefflon Don trekt alle coole vrouwen op het podium

Schuren met een croissantje bij de Brits-Nederlandse rapper

Is Lowlands nou een thuiswedstrijd voor Stefflon Don of niet? De rapper is geboren in Birmingham, groeide op in Rotterdam en woont nu alweer jaren in Londen. Daar viel ze vorig jaar op met een mixtape met Jeremih, een week geleden volgde de zoetige dancehalltrack ‘Hurtin’ Me’ met nog zo’n Amerikaanse superster: French Montana, die nu al bijna anderhalf miljoen keer is gestreamed. 

Dit is in ieder geval haar allereerste show in Nederland, en wat is ze cool: soms rapt ze keihard en grimey, dan weer komt ze sensueel uit de hoek met verleidelijke r&b. Ze heeft twee danseressen mee en schudt haar lichaam zelf op en neer alsof ze midden in de nacht in de club staat, en niet om 1 uur ’s middags terwijl de meisjes vooraan nog snel een croissantje naar binnen proppen en de slaap uit hun ogen wrijven. Maar al gauw zwieren de vele heupen in de X-Ray wellustig op haar bubbling-platen. 

Haar set lijdt wel aan dezelfde problemen als veel van haar Amerikaanse collegae: ze playbackt net iets teveel en haar dj maait al ’t gras voor haar voeten weg door de grootste hiphopbangers van Future, Desiigner en Kendrick al te draaien. Bedoeld om lekker op te warmen, maar daardoor mist vervolgens vrijwel elk liedje van Stefflon Don aan impact.

HET MOMENT:
‘Ik weet niet of jullie er klaar voor zijn… This song is about my mom!’ Met charmant onhandig Nederlands-Engels kondigt ze ’16 Shot’ aan, om vervolgens een geblondeerde vrouw met superstoere zonnebril op het podium te trekken. Haar moeder! Het laatste nummer eindigt ze ook nog met een giga-stageinvasie met zeker dertig chicks. ‘Voor alle ladies: laat je nooit door mannen kleineren!’

Meer Lowlands? Check ons dossier voor heel veel verslagen en video's.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12