PP19: Jacin Trill & Leafs hebben een bromance

Hyperblije traprappers laten Pinkpop stuiteren

Tijd voor een statement: zoals pindakaas bij jam hoort en bacon bij eieren, zo horen Jacin Trill en Leafs ook bij elkaar. Wat een superleuke show was dit, hè? Alsof ze net twee redbulls achter de kiezen hebben, woesjen ze over het podium als opgevoerde botsautootjes, en dan zitten ze ook nog eens muzikaal zo in dezelfde hoek dat het wel heel vanzelfsprekend voelt dat ze hier vandaag met als duo staan. Maar nee, hoor. Pinkpop is gewoon het podiumdebuut van Based Universe, hun gezamenlijke hiphopplaat die nog maar een maand geleden is gedropt.

Jacin Trill ken je als de favoriete mascotte van de jonge generatie Nederlandse hiphoppers, met suikerzoete trapbeats, malle adlibs, een paar hypercatchy liedjes en een bijpassende hyperaanstekelijke glimlach. En ja, Leafs is die stoere maar stiekem poeslieve zestienjarige autotune-rapper die zijn diploma podiumshows vorig jaar op Lowlands al behaalde. En nu gaan ze er dus volop samen tegenaan, met een show die inlevert op het suikergehalte en dat inruilt voor een stel wavey trapbeats met een gekke latin-ondertoon.

Ze gaan trouwens ook helemaal op in die bromance. Alsof je naar een telsell-commercial met ingestudeerd vraag-en-antwoord spelletje kijkt. (‘Hey Leafs, weet je waar ik zin in heb?’ ‘Nou Jacin?’ enzovoort.) Een beetje cheesy, maar vooral superschattig en héél erg leuk.

HET MOMENT
Ze zijn ook wel echt twee typetjes op het podium, hè? Jacin is de breedglimlachende oudere broer die zo nu en dan – nee zeg, om de vijf minuten – checkt of we het allemaal wel écht écht écht leuk hebben en Leafs is het jongere broertje dat klaar is om te imponeren. Dat is vooral superfun als hij een latinliedje opdraagt aan de mamacitas om vervolgens onder luid gejoel zijn shirt uit te trekken. Even later dirigeert Jacin vanaf het podium het publiek om de moshpit nog wat groter – ‘en nog groter! en nog groter! en nog groter!’ – te trekken, terwijl Leafs pardoes midden in dat gat gaat staan. Wat een gezicht, die kolkende massa Pinkpoppers die op hem afvliegt als wespen op een glas limo.

Voor meer Pinkpop 2019 check je ons uitgebreide dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12