3voor12 Gelderland

Ink Bomb releaset akoestische cover voor goed doel

Nijmeegse punkrockband doneert volledige opbrengst aan voedselbank

De Nijmeegse punkrockband Ink Bomb verkoopt sinds dit weekend een akoestische cover voor een goed doel: 'Broken' van de Amerikaanse punkband Bad Cop / Bad Cop. De band doneert de volledige opbrengst aan Voedselbank Nijmegen Overbetuwe.

Zanger Joost Hoedemaeckers: "Via Voedselbank Nijmegen Overbetuwe komen de donaties terecht bij de mensen die het het hardst nodig hebben. Je ziet enerzijds dat meer mensen een beroep doen op de voedselbank, bijvoorbeeld doordat hun inkomen plotseling wegvalt. In de regio Nijmegen zijn nu 800 huishoudens afhankelijk van de voedselbank. Anderzijds hebben supermarkten minder voedsel over. Er is daardoor meer geld nodig om mensen complete voedselpakketten te kunnen blijven bieden."

Op afstand opgenomen
Voor de donatiecover koos Ink Bomb voor een nieuwe aanpak: de cover is niet volledig opgenomen in Fiction Studion, de studio van Ink Bomb-gitarist Quirijn Foeken.

“Dit keer waren we door de situatie nou eenmaal beperkt, want we konden niet samenkomen. De gitaar is opgenomen in mijn studio. Joost heeft daarop thuis een kleine set-up gebouwd om zijn vocalen op te kunnen nemen. Je hebt dan niet de interactie in de studio die je normaal hebt, maar dat past wel bij deze tijd."

Cover kopen
De cover is voor iedereen gratis te beluisteren op Bandcamp. Wie het nummer als mp3 wil kopen en zo wil bijdragen aan Voedselbank Nijmegen Overbetuwe, kan dit op twee manieren doen.

  • Maak uiterlijk voor 1 juli minimaal 3 euro over naar NL76TRIO0379211440 op naam van Q.O.B. Foeken onder vermelding van 'pandemiedonatie' en je mailadres. De band stuurt je de mp3 dan per e-mail toe.
  • Betaal via Paypal of een creditcard via de Bandcamppagina van Ink Bomb.
#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12