Rock Am Ring onderbroken vanwege terreurdreiging

Festival is het Duitse broertje van Pinkpop

Het grote Duitse festival Rock Am Ring is enkele minuten geleden onderbroken vanwege een terroristische dreiging. Bezoekers is gevraagd rustig het terrein te verlaten. Wat de dreiging precies inhoud is niet duidelijk, maar de organisatie zegt mee te werken aan een politie-onderzoek. Later vanavond zou Rammstein de vrijdag afsluiten.

Na de aanslag in Manchester rond een concert van Ariana Grande staat logischerwijs iedereen op scherp en worden dreigingen zeer serieus genomen. Rock Am Ring is een van de grootste festivals van Duitsland, gehouden op de Nurburgring in de Eifel-streek. Het festival trekt elk jaar tienduizenden rockers, dit jaar met o.a. Rammstein, Die Toten Hosen en System Of A Down.

Het festival vindt altijd min of meer tegelijk met Pinkpop plaats, en deelt altijd een deel van de line-up met het Limburgse festival. Pinkpop begint een dag later en gaat door tot en met maandag. Rock Am Ring hoopt morgen de programmering te hervatten. Vorig jaar moest Rock Am Ring ook al stil gelegd worden, toen vanwege slecht weer.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12