3voor12 Gelderland

Verbod op evenementen verlengd tot 1 september 2020

Geen Down The Rabbit Hole, Zwarte Cross, Vierdaagsefeesten en Valkhof Festival

De Nederlandse regering heeft in samenspraak met het RIVM 21 april 2020 aanvullende maatregelen aangekondigd om verdere verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan.

Premier Rutte maakte onder andere vanavond bekend dat het verbod op evenementen verlengd wordt tot 1 september 2020. Op plekken waar veel mensen bij elkaar zijn, zijn de risico's op besmetting groot.

Er kunnen daardoor deze zomer geen festivals plaatsvinden. In Gelderland raakt dat onder meer Down The Rabbit Hole (3 juli t/m 5 juli 2020 in Ewijk), Zwarte Cross (16 t/m 19 juli 2020 in Lichtenvoorde), Vierdaagsefeesten en Valkhof Festival (18 t/m 24 juli 2020 in Nijmegen).

Vierdaagse
Stichting Vierdaagsefeesten Nijmegen en Stichting Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen laat in een reactie weten: "Helaas betekent deze verlenging van de maatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen dat de Vierdaagse afstandsmarsen en de Vierdaagsefeesten in 2020 definitief niet door kunnen gaan. Met dit besluit is er nu duidelijkheid gekomen. Hoewel het voor alle betrokkenen een teleurstelling is dat er dit jaar geen Vierdaagse en Vierdaagsefeesten in Nijmegen zullen zijn, is er ook begrip."

Zwarte Cross
De organisatie van de Zwarte Cross meldt vanavond: "Wij hebben zojuist de persconferentie van het kabinet uiteraard ook met grote interesse gevolgd. Wij begrijpen volkomen dat jullie nu allerlei vragen hebben. Morgenmiddag (en anders uiterlijk donderdagochtend) laten wij van ons horen via al onze kanalen. Wacht dus alsjeblieft nog even met mailen, bellen en berichten sturen."

Down The Rabbit Hole
Down The Rabbit Hole gaat deze zomer ook niet door. "Hoewel dat voor ons allemaal een enorme klap is, begrijpen we dat deze maatregelen nodig zijn. De voorbereidingen voor een topeditie van Down The Rabbit Hole waren in volle gang; we maakten ons op voor een weergaloos festijn en hadden er net als jullie ongelooflijk veel zin in. We koesteren alle liefde en support van jullie en dat geeft ons de positive vibes om op volle kracht vooruit te gaan richting 2021, waar we elkaar dan op 2, 3 en 4 juli in de Groene Heuvels treffen. De extra tijd gaan we goed benutten om een droomeditie te maken."

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12