3voor12 Utrecht

Swain komt met nieuw album én nieuw geluid

Berlijnse Utrechters zoeken wederom een nieuwe muzikale uitdaging

Onze focus is primair gericht op acts uit de provincie Utrecht. We maken echter graag een uitzondering voor de nieuwe single van het vanuit Berlijn opererende Swain. De band heeft immers een link met de domstad, want tot hun verhuizing naar Berlijn in 2015 speelden ze in de Utrechtse hardcore/punkband This Routine Is Hell.

Met hun nieuwe single ‘But Then What’ (en zijn voorganger ‘Negative Space’) beweegt Swain verder weg van zijn in your face grunge met hardcore punk roots naar een meer subtiel en ingetogen geluid. Denk aan een fijne mix van Radiohead, Liquido en Weezer.

Swain is een band die graag muzikaal uitgedaagd wil worden. Het vorige album The Long Dark Blue bevatte een door grunge geïnspireerde sound. “We hebben ons beter ontwikkeld als songwriters en wilden een hele plaat interessant houden. In plaats van voluit, volume hoog, hard en intens gingen we meer experimenteren met dynamiek”, vertelde zanger/gitarist Noam Cohen destijds in een interview met ons over die muzikale stap.

Op basis van de beide nieuwe nummers lijkt het alsof Swain wederom een nieuwe uitdaging heeft gezocht. Op hun Facebook-pagina zeggen ze daarover: “Het opnemen van dit album was een grote stap in een vreemde, nieuwe richting voor ons. Om eerlijk te zijn is het behoorlijk vreemd om zo’n ander album opgenomen te hebben en vervolgens zes maanden te moeten wachten en ondertussen hopen dat mensen geïnteresseerd genoeg zijn om ons op deze reis te blijven volgen”. Wij zijn in ieder geval benieuwd naar de rest van het album, dat ‘Negative Space’ heet en op 26 juli 2019 verschijnt.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12