steun 3voor12
3voor12 Limburg

Aankondiging Geleen Calling

Zaterdag 14 april is het Geleen Calling Festival en ze viert haar 10 jarig bestaan.

Tekst: Jos Nabuurs

Vijfde Wave editie met verrassende internationale line-up in Geleen.

Geleen Calling heeft een ijzersterk merknaam opgebouwd bij de festival bezoekers in Limburg, Nederland , België en Duitsland. Sinds 2014 vonden er meerdere wave edities plaats. Opvallende acts uit Scandinavië, België, Engeland en Italië samengebracht met Nederlands en regionale bands uit de Wave scene.

Enkele aansprekende namen uit deze eerdere edities waren o.a. Desperate Journalist (Eng), The Ex (NL) , Soviet Soviet (Italie), Stillwave (NL) en Honeymoon Cowboys (België).

Gecombineerd met aansprekende Wave DJ's zijn de avonden zeer goed bezocht.
De selectie van de bands vind plaats door bezoeken van bands in buitenland en festivals. Alleen de beste kwaliteitsbands worden gevraagd. Dat wave een populaire muziekscene is met veel vaste fans, moge blijken uit het succes van Inpoet NWC (Nieuwe Nor), Downhill (Volt), We lost Control (Volt) en het Belgische vierdaagse W fest.

Whispering Sons is de Belgische wave sensatie die bezig is met een nieuwe LP. Ze zullen tijdens Geleen Calling een volledig nieuwe set spelen. De bezwerende podium presentatie van zangeres Fenne Kuppens gecombineerd met een unieke sound maken de concertbeleving optimaal.
Na een succesvol optreden van het Engelse Desperate Journalist op de laatste editie staat de Engelse band The Luka State klaar om de reputatie van de Engelse wave scene te verdedigen.

Non-Alignment Pact is een Nederlandse band afkomstig uit Gelderland. Stonden al eens 1 in de free download top 40 wave en zullen hun live reputatie proberen te bevestigen voor een belangstellend publiek
Een veelbelovende Belgische wave bad is Sunflower uit Gent. Nu al getipt voor de grotere festivals zal Nederland en Geleen voor het allereerst kennis kunnen maken met deze belofte.

Vele bezoekers zijn er iedere editie bij en laten zich verrassen door nieuwe bands. Neem daarbij het speciale unieke 10-jaar editie T-shirt en de lage entree van € 10, dan is het een aansprekend Limburgs festival met internationale uitstraling waar velen zich op verheugen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg