3voor12 Utrecht

Le Guess Who? wint IJzeren Podiumdier voor beste festival van 2018

Lane Reckman verkozen tot jong talent

Festival Le Guess Who? heeft tijdens Eurosonic Noorderslag een IJzeren Podiumdier gewonnen als beste festival van 2018. De Utrechtse Lane Reckman kreeg de IJzeren Eierbal, de aanmoedigingsprijs voor een ‘rookie’ die een positieve bijdrage levert aan de live-popsector. De IJzeren Podiumdieren zijn peer to peer vakprijzen in de poppodium en -festivalindustrie die sinds 1997 jaarlijks worden uitgereikt door de Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals (VNPF).

Le Guess Who? won de onderscheiding voor de derde keer, ook met de edities van 2012 en 2014 sleepte het festival een prijs in de wacht. Le Guess Who?, dat in 2007 startte met alleen maar Canadese acts, is in elf jaar uitgegroeid tot een kwalitatief hoogstaand en vernieuwend festival met een spannende programmering waar van alles te ontdekken is.

De motivatie van vakgenoten en collega's: “Le Guess Who? doet wat het wil doen: een onderscheidend en uitdagend programma neerzetten. De organisatie bewijst keer op keer dat je met doordachte, vernieuwende en diverse programmering ook publiek kunt trekken.“

Lane Reckman werkte sinds haar productiestage in 2016 bij het Amsterdamse poppodium Sugar Factory, maar heeft ook haar vleugels al uitgeslagen in werkelijk alle disciplines binnen de livesector. Ze is tourmanager van The Grand East en The BlueBirds en mede-programmeur bij het Harderwijkse festival LaLaLand. Daarnaast doet ze de productie van het Utrechtse VOOR//AAN Festival en is ze hier één van de coördinatoren van de Popronde.

De motivatie van vakgenoten en collega's: “Lane werkt sinds haar start in 2016 bij de Sugarfactory op honderd-en-één plekken in de popmuziek. Of dat nu als tourmanager, als programmeur, of als productiemanager is, altijd met nimmer afnemende energie en betrokkenheid. Altijd zeer betrouwbaar. Ze is een lichtend voorbeeld voor haar collega’s, altijd positief, altijd oplossingsgericht. Lane is een plezier om mee te werken.”

Andere winnaars van een podiumdier zijn De Pul (Uden) als beste podium, Camiel le Rutte van de Melkweg als beste programmeur, Frens Frijns van 013 als beste directeur en Teije van Hall (Rotown, Left of the Dial) in de categorie beste marketeer.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12