Luister hoe Altın Gün een klassieke moord in de psychedelica doopt

Vrijdag verschijnt debuutalbum van Nederlands-Turkse psychedelische folkrocksensatie

Eindelijk verschijnt vrijdag het debuutalbum van Altın Gün, de Nederlands-Turkse band die psychedelische folkrock uit de jaren ’60 en ’70 nieuw leven inblaast, daarmee al een stel sensationele shows gaf en door ons is uitgeroepen tot 12van3voor12-talent. Hier kun je voor het eerst de albumtrack ‘Cemalim’ horen. Altın Gün geeft het nummer een pulserende krautrockgroove mee, inclusief een koddig orgeltje, uitwaaierende solo en weird thema mee, maar laat het oorspronkelijke liedje tegelijkertijd redelijk in tact. 

‘Het nummer is een van Erkin Koray’s klassiekers, van zijn album uit 1974, Elektronik Türküler’, vertelt zangeres Merve Dasdemir erover. ‘Een geweldig voorbeeld van een traditionele Turkse folksong gecombineerd met westerse invloeden. Het is een threnodie, oorspronkelijk geschreven door een vrouw genaamd Şerife nadat haar geliefde man Cemal vermoord wordt in het dorp waar ze leven, Ürgüp.’

Check #nieuwemuziek voor de laatste nieuwe tracks, of abonnneer je op de #nieuwemuziek-playlist op Spotify om constant op de hoogte te blijven van de beste nieuwe releases. 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12