ESNS18: Pitou is kneitergoed en krijgt de Patio muisstil

Een stil tranendal na middernacht is een prestatie op zich

De naam van Pitou gaat hier al een tijdje de ronde, en ook Engeland heeft haar fluisterstille folkmuziek inmiddels in het vizier. Live wordt ze vergezeld door twee achtergrondzangeressen, en sinds kort heeft zij ook een toetseniste en drummer aan haar zijde. Haar band weet precies wat Pitou’s muziek nodig heeft. Een subtiele bas hier, een doekje over de drums voor een gedempt geluid. Het tilt de aanwezige emoties in de songs naar dat hogere niveau, en de lat lag door de mooie samenzang al hoog. Dat belooft wat voor de volgende EP.

Het wordt spannend vanavond, 01:00 uur 's nachts is niet het ideale tijdstip voor de emotionele liedjes van Pitou. Zeker niet op een praatgraag netwerkfeest als Noorderslag. In het begin valt ze deels ten prooi aan het praatpubliek achterin. Zonde, want de bezoekers voorin zijn getuige van een prachtig optreden. En dat besef reikt per nummer steeds verder naar achteren. Na iedere song zijn er meer mensen die “shhhht” naar achteren sneren, het applaus wordt per nummer met meer passie geklapt. En dat werpt zijn vruchten af.

Pitou bijt zelf ook subtiel van zich af door ‘Debt Of A Lover’ in te leiden met “Het volgende liedje is weer een hele stille. Daar wil ik natuurlijk helemaal niks mee zeggen”.

Oef, hadden de mensen achterin een nat washandje nodig voor die burn?
Dat zou ons niets verbazen! En het helpt het optreden ook vooruit. Naarmate het stille publiek het van de praters begint te winnen zingt Pitou net dat beetje expressiever en worden haar praatjes tussen de nummers door steeds losser. Wanneer ze een nummer met een ontstemde gitaar instart krijgt ze de lachers op haar hand. “Ja, dat was echt kneitervals. Kneiter is echt een leuk woord. Laten we allemaal vandaag het woord kneiter een keer gebruiken.” 

Maar is ze echt kneitergoed?
Absoluut. Pitou krijgt de Patio stil en laat volwassen mannen huilen. Dat is sowieso al een prestatie, en zo laat op de avond helemaal.

Meer Noorderslag? Check hier ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12