Google blokt advertenties ticketsite Viagogo

Muziekindustrie vraagt daar al jaren om

De muziekindustrie heeft eindelijk zijn zin: Google heeft ticketplatform Viagogo uitgesloten van adverteren op zijn platform. Dat betekent dat de doorverkoopsite een duikeling maakt in de zoekresultaten en niet meer bovenaan verschijnt. Promotors en artiesten willen dat al jaren, omdat Viagogo bekend staat om zijn woekerprijzen en klanten verleidt tickets te kopen bij hen terwijl die voor minder geld nog gewoon te koop zijn bij de primaire verkoper.

Viagogo is wereldwijd een van de grootste doorverkopers van tickets. De Zwitsers zijn niet alleen groot in de muziekwereld, maar ook in bijvoorbeeld grote sportevenementen. In Engeland hebben sportclubs en de muziekindustrie zich verenigd om Google te overtuigen geen geld meer aan te nemen van Viagogo. Naast dat hun klanten veel geld kwijt zijn aan tickets krijgen organisatoren ook regelmatig te maken met valse kaartjes of tickets die meerdere keren verkocht worden, claimen ze. Google heeft nu besloten dat Viagogo inderdaad herhaaldelijk de advertentieregels geschonden heeft.

In Engeland loopt ook een poging om gerechtelijke stappen tegen de site te ondernemen, geleid door de Minister Digital Margot James. Ook in Nederland prijkt Viagogo op de zwarte lijst van concertpromotors. 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12