22tracks stopt na acht jaar

Muziekdienst kan niet opboxen tegen de grote streamingdiensten

Zojuist heeft 22tracks bekend gemaakt per direct te stoppen. Het einde zat er al een poosje aan te komen. Vorig jaar oktober maakte de muziekdienst al bekend dat ze overstapten naar playlists op Apple Music en Spotify, omdat het zelf hosten van tracks steeds ingewikkelder werd. De grote streamingsdiensten betalen immers voor streams. 

Toen 22tracks acht jaar geleden begon, sprongen ze handig in een gat: het platform richtte zich volledig op het ontdekken van nieuwe muziek en artiesten, en werkte daarvoor samen met curatoren van over de hele wereld die zich specialiseerden in bepaalde genres. Zo hoorde je welke tracks in de clubscene van London kwamen bovendrijven, wat er in de Nederlandse hiphop gebeurde, er waren zelfs playlists die zich richtten op moderne klassieke muziek. 

Nadat vorig jaar de apps al verdwenen en de overstap naar Spotify en Apple Music gemaakt werd, stopt het platform nu helemaal. 'Tijd voor nieuwe projecten', alsdus het bericht waarin ze het einde aankondigen. Het is nog onduidelijk wat er met het festival gaat gebeuren dat sinds een paar jaar in Amsterdam gehouden wordt. Er is een kans dat 22fest volgend jaar zal terugkeren. 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12