steun 3voor12

BKS18: Gang of Youths gelooft in het grote gebaar

Maar niet iedereen trekt die ultra-positieve boodschap van Aussie-rockers

Schaamteloos klopt hij zich op zijn imposante borstkas. Vol bravoure rolt hij z’n spierballen, terwijl hij brult dat z’n hart ook een spier is die hij zo sterk mogelijk wil maken. Nee, de frontman van Gang of Youths is niet bang voor het grote gebaar. Ook de muziek staat er bol van: hier de jubelende klokkenspellen van Springsteen, daar een galmig intro a la Broken Social Scene en even verderop het bombast van Arcade Fire, maar dan zonder de pretenties en met wortels in de gigantische Hillsong-kerkgemeenschap.

Zie ze gerust als de relirock-Kensington van Australië met vorig jaar drie songs in de top 10 van Triple J’s jaarlijkse verkiezing. En inderdaad: een gedeelte van het veld lijkt het heerlijk te vinden, eindelijk een band op Best Kept Secret die er gewoon voor uitkomt muziek voor de grootst mogelijke doelgroep te maken. En een gedeelte lijkt hem op z’n bek te willen slaan voor die hopeloos positieve en naïeve boodschap: ‘Er is geen leed zo slecht dat je ’t niet kunt verlichten door te dansen!!!’ 

HET MOMENT:
‘Don’t stop believing!,’ blèrt hij in dat nummer, om met een bijna manische lach de danspasjes te doen die erop duiden dat hij iets te vaak de videoclip van ‘Dancing in the Street’ van Bowie en Jagger heeft bekeken. Beste videoclip ooit! 

Volg Best Kept Secret op de voet in het dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Landelijk