3voor12 Utrecht

Reazun keert op nieuwe single terug naar de Franse taal

‘Essentiel’ is een ode aan de liefde in zijn leven

Reazun ken je misschien van zijn laatste album Lopen & Rennen, of van zijn soundtrack voor de film ‘De belofte van Pisa’. Vorige week heeft de Utrechtse rapper zijn nieuwe single 'Essentiel' uitgebracht, waarop voor het eerst zijn zangstem te horen is.

Reazun begon zijn muzikale carrière als Franstalige rapper, een taal die hij zichzelf op zijn vijftiende door een uit de hand gelopen vakantieliefde had aangeleerd. Na een succesvolle periode met het Franse werk - hij is ook met een Franse song te horen op het album van Kyteman's Hiphop Orkest - wilde hij zich ook in ‘zijn moerstaal’ verstaanbaar maken. Dit leidde tot samenwerkingen met bekende en opkomende artiesten zoals Diggy Dex, NavBeats & John Konatty.

De behoefte om toch weer weer muziek in het Frans te gaan maken bleef kriebelen en werd weer actueel toen hij het producersduo ClarxKent tegenkwam. Reazun deelde met hen een studio in Kytopia (aan de Oudegracht) en daar ontstond zijn nieuwe werk, waarvan de single ‘Essentiel’ de eerste voorbode is. Het nummer is een ode aan de liefde in Reazun’s leven. In de bijbehorende clip - met straatbeelden van Utrecht - zie je het verhaal van twee verliefde mensen die elkaar ontmoeten.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12