3voor12 Leiden

Veertigste Leidse Blues- & Jazzweek van start

Van subtiele solo’s tot overdonderende bigbands

Traditiegetrouw staat Leiden in de derde week van januari weer in het teken van jazz en blues. Van 20 t/m 26 januari kun je genieten van ruim 70 optredens op meer dan 50 locaties verspreid over de Leidse binnenstad. Nieuwe talenten en oude bekenden, van bebop en blues, hardbop en rap of het subtiele geluid van soloartiesten tot de overdonderende power van bigbands en jazzrockensembles: je vindt het allemaal tijdens de Leidse Blues- & Jazzweek.

Highlights zijn natuurlijk het openingsconcert in de Hooglandse Kerk met Bart Wirtz en Emiel van Rijthoven op 20 januari, maar ook de befaamde kroegentocht op 22 januari met meer dan 30 optredens in Leidse horecagelegenheden. Echte jazz- en bluesfanaten kunnen hun kennis testen in de blues/jazz/film- en muziekquiz, die in samenwerking met het LIFF wordt georganiseerd in de Lutherse Kerk. Deze wordt omgetoverd tot jazzbioscoop op 21 januari, dan draait de film ‘Whiplash’, over een jonge jazzdrummer die door zijn leraar op het conservatorium tot het uiterste gedreven wordt om alles uit zichzelf te halen. En op 24 januari kun je kijken naar de klassieker ‘Ascenseur pour l’echafaud’, met de beroemde filmmuziek van Miles Davis.

En wil je je eigen talenten ontplooien of een nieuwe boost geven? Doe dan mee aan een van de jamsessies in De Twee Spieghels, ’t Praethuys of Studio De Veste, of volg een van de workshops van BplusC in de Tuinzaal van De Burcht.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12