ESNS20: Toch niet te oud voor Gotu Jim

Puberrap is soms ook best leuk voor volwassenen

Het ruikt naar tienerjongens in de kelder van de Oosterpoort. Een penetrante mix van hormonen, iets teveel Axe-deodorant en minstens zoveel zweet. Laat dat nou precies de geur zijn die hoort bij Gotu Jim. Want puberaler krijg je ze niet dan deze rapper uit Amsterdam die werd gelanceerd door Faberyayo en Abel. De dertig kids vooraan maken de show heel erg vrolijk. Al bij ‘Chimi uit het Zuiden’ doen ze een hupsende tienerdiscomoshpit, bij ‘Matthijs de Ligt’ gaat er nog een schepje bovenop. En voor het laatste nummer willen ze zelfs een crowdsurfende Abel wel opvangen. ‘Gaat dat wel lukken? Abel, je bent dik’, giechelt Jim. Ja hoor, vele kinderhandjes maken licht werk. ‘We’re the champions of keta’, zingen ze gebroederlijk mee. Zouden ze snappen waar ze over zingen? Laten we toch maar hopen van niet. 

Ok, die teksten zijn nogal over het randje, maar Gotu Jim is hartstikke onschuldig met zijn lekker lichtvoetige liedjes. Dat autotune-kopstemmetje maakt hem een studentikoze Jacin Trill, die suikerspinproducties doen wel aan Lil Yachty denken. Die melodieën zitten direct in je kop, en voor je het weet neurie je mee dat je kankerveel hebt geblowd. Haha.

Vind jij dat dan leuk als volwassen man?
Toen Gotu Jim kwam aanstormen met ‘Tweede Klas’ snapte ik er niks van. Sterker nog: ik was voor het eerst bang dat ik te oud begon te worden. Nee, op plaat kan ik niks met de dommigheid van Gotu Jim. Maar live val ik er helemaal voor. Tuurlijk is dit helemaal leuk voor de Vindicat-studenten, voor de gymnasiasten die dromen van meisjes/jongens versieren in de Disco Dolly. Maar op festivals als WOO HAH én Zwarte Cross past Gotu Jim ook prima. 

Was er niet iets met die dj?
Oh ja, fun fact: dat is IJsbrand, zoon van Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg. Zou dat een boeking in de X-Ray juist helpen of in de weg staan?

Meer over Eurosonic Noorderslag in ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12