LL17: Herkenning troef op De Grote 25 jaar Lowlands Greatest Hits Sing-Along

Van Song 2 tot Watskeburt?! en van Born Slippy tot heel veel Dolf Jansen

Lowlands bestaat 25 jaar en dat vraagt om een feestje op, vanzelfsprekend, het Alpha-podium. De aankondiging zegt het al: dit wordt een viering van de grote hits. En: het wordt reuzegezellig met z’n allen. Gelukkig is er voor een solide basis gezorgd. De band is sterk en kan zich aan de grootheden wagen. De muzikanten krijgen telkens een nieuwe Nederlandse zanger of zangeres voor de neus. En er is een vrolijk meedeinend koor.

Kijk hier de show terug.

De focus ligt op rock en het liefst de stevige rock. Marco Roelofs doet ‘Song 2’, Spike doet ‘Main Offender’ van The Hives, Merijn van Haren van Navarone zit goed in zijn vel met ‘Pretender’ (Foo Fighters) terwijl het bij aanvang lastiger bleek met ‘Let It Happen’ (Tame Impala) dat wegfladderde. De band speelt thema’s van ‘No One Knows’, van ‘Seven Nation Army.’ Dit is het feest der herkenning, al kunnen sommige bands hun versie beter niet terugkijken (Underworld, Major Lazer). Erg mooi om langer dan een uur die oude Lowlands-beelden te zien, van het publiek en de geëerde acts. Terwijl Jan Akkerman een galmende ‘Sorry’ speelt, tonen de beelden de jonge Kyteman met zijn trompet.

Voor de presentatie is Dolf Jansen gevraagd die tussendoor een wagonlading oude Lowlands-feitjes verbindt aan een wagonlading nieuwe Lowlands-grappen. Vaak komisch, maar het haalt ook de vaart uit de viering. Het wordt de grote Dolf Jansen-show als hij ook nog een hitmedley van ‘Fight For Your Right’, ‘I Wanna Be Your Dog’ en ‘Ace Of Spades’ gaat zingen. De stemming in de tent is er niet minder gemoedelijk om. Jubileum vieren en meezingen doe je niet met wenkbrauwfronsers.

HET MOMENT:
Geen meezingmoment, wel erg schoon: het Lowlands-gedicht van Ester Naomi Perquin. Het feest ging pas echt los met de act die wél een eigen nummer doet: De Jeugd van Tegenwoordig met Watskeburt?!. Het allersterkst: Marien Dorleijn zingt Radioheads ‘Creep.’ Run run run ruuuuuuuuuuuuuuun.

Meer Lowlands? Check ons dossier voor heel veel verslagen en video's.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12