steun 3voor12
3voor12 Gelderland

Liedjesfestival brengt internationale én regionale artiesten

Vrijdag 11 mei in BREBL Nijmegen

Vrijdag 11 mei presenteren het Liedjescollectief en BREBL de tweede editie van het Liedjesfestival. Op het programma in BREBL onder andere electropop uit Zuid-Afrika, noiserock uit Engeland, hardblues uit Duitsland en een flinke portie indie van Nijmeegse bodem.

Het Liedjescollectief is een muzikale samenwerking van vijf artiesten die hun steentje willen bijdragen aan de regionale muziekscène. Het collectief organiseerde eerder luisterconcerten met o.a. awkward i, Ryan O ‘Reilly (UK) & Sam Forrest (UK). Daarnaast spelen de vijf artiesten van het collectief (Galleons, Niekse, Überhaupt, You Should Get To Know Us & Zonder Grond) in wisselende combinaties samen bij optredens in binnen- en buitenland.

Programma Liedjesfestival
De liefhebber van melancholische indiefolk wordt bediend met Niekse, Zonder Grond en Galleons. Niekse zal speciaal voor deze gelegenheid opnieuw in bandformatie spelen, zoals hij ook deed op de releaseshow van zijn recente album ‘The Carnage Lane’ in Merleyn.

Singer-songwriter Gil Hockman uit Johannesburg (ZA) is een bekende van het liedjescollectief. Vorig jaar trad hij volledig akoestisch op in een huiskamerconcert, nu speelt hij zijn electropop zoals het bedoeld is: veel synthesizers en een drumcomputer.

Wie van meer lawaai houdt kan zich wenden tot garagebands You Should Get To Know Us en Sewage Farm (UK) die al meermaals te zien waren in Nijmegen en samen door Europa tourden. Ook hardbluesband Don’t Forget Joker (DE), met Sander Bisselink (überhaupt), staat garant voor het nodige gitaargeweld. Kers op de taart van het programma is Fokko, de nieuwe band van liedjeslegende Fokko Mellema die met Jeremy’s en Want Want aan de wieg stond van de Nederlandstalige poppunk en speelde op Lowlands, Zwarte Cross en meermaals bij 3FM.

De bands spelen tussen 19:45 en 00:00. Tickets voor het festival kosten een tientje, maar zijn in de voorverkoop tegen een gereduceerd tarief verkrijgbaar.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland