LL18: The Mauskovic Dance Band swingt heerlijk

Amsterdamse band kan niet stoppen met dansen

Doe je ogen dicht, en je zou zweren dat er een obscure spacediscoband uit het Colombia van de jaren ‘80 op het podium van de Lima staat. Een stel muzikanten die de cumbia en afrobeat vaarwel zeiden toen ze een stel synthesizers op de kop tikte en een goedkoop echo-kastje vonden. Malle dansmuziek dus, met bijna cartooneske kopstemmetjes, elektrische slaggitaren en bongo’s die een beetje rammelen. Het is echt heel knap dat The Mauskovic Dance Band dat zo authentiek weet te vertolken, want dit zijn gewoon een stel kaaskoppen van begin twintig. Bandleider is Nic Mauskovic, een jongen die het ook al zo druk heeft met projecten met Jacco Gardner (diens band, Bruxas en W.I.T.C.H.) en vroeger drumde hij bij Altin Gun.

Dit is Mauskovic's eigen band, en de meest feestelijke uit het rijtje. Zo leuk dat het vermaarde Britse Soundway-label zijn debuut-EP uitbracht en Worldwide.FM-roerganger Gilles Peterson zichzelf fan verklaarde via Instagram. Vanzelfsprekend het recept voor een uitzinnig feestje. Hier staan hippies met tie dye-shirts en vaalgroene drollenvangers op blote voeten heen en weer te hossen, daar de hippe studenten met glitters op hun borst die deze sound kennen uit de sets van dj’s als Antal en Hunee. Er wordt geflirt, gehost en bezeten gedanst, eigenlijk precies wat je hoopt.

HET MOMENT:
Dat de toetsenman pesterig op het randje van het podium balanceert en de meisjes vooraan opnaait. Even later neemt hij een flinke duik de Lima in, om over de hoofden van het publiek te buitelen terwijl hij eigenlijk niet kan stoppen met dansen. Meest swingende crowdsurf van het weekend!

Volg Lowlands via ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12