BKS23: The 1975 hoeft vandaag geen blogheadlines te pakken

Matty Healy focust op de muziek, en da’s maar goed ook

Kijk Julian Casablancas, zo doe je dat! Ook Matty Healy van The 1975 strompelt het podium op alsof hij de weg een beetje kwijt is. Werpt een miserabele blik in de spiegel terwijl hij ‘Give Yourself A Try’ murmelt. Stoot de kamerlamp daarnaast bijna om, wanneer hij tussen duim en wijsvinger een fles rode wijn klampt en tussen middel- en ringvinger een peukie. Maar ondertussen zingt hij SUPERSLICK, klinkt zijn zevenkoppige The 1975 als een klok en weet Matty precies waar hij eventjes achterover moet leunen om de camera te pakken en Het Moment nog eens lekker aan te dikken.

Oh, Matty. Die man weet hoe-ie de aandacht moet trekken. Ook in het ‘echte’ leven. Dan gooit de intellectualistische nepo baby met racistische grapjes over rapper Ice Spice in een comedy-podcast met rechts randje. Neemt hij on stage een hap van een rauwe biefstuk. Datet hij eventjes met Taylor Swift. Tongt on stage met de ene na de andere fan. Pakt daarmee ongeveer wekelijks de headlines bij Pitchfork en The Fader. Oh, Matty. Een ‘fucking slack-jawed fuckwit’, aldus Noel Gallagher, nog zo iemand met meningen-incontinentie. 

Zeker sinds de afgelopen twee jaar dreigen die controverses de muziek te overschaduwen, maar vandaag niet. Shoegaze-anthem ‘About You’ klinkt bloedmooi, de slicke heroïne-ode ‘It’s Not Living (If It’s Not With You)’ schittert bij de ondergaande zon en slotsong ‘Sex’ wordt net effe wat steviger aangezet. Vandaag niet het gefröbel van dat eennalaatste album, maar gewoon heel veel goede popsongs goed spelen. De Best Kept Boomers vinden het misschien zaaddodend, maar al die jonge meiden vooraan hebben gelijk. Die boomers moeten hun bek houden.
 
HET MOMENT:
‘We’re a good band, we’re a fucking good band!’, brult Matty Healy. Amen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12