3voor12 Den Haag

Parkpop 2018: Vrou.ka

Dansen op een te groot podium

De act Vrou.ka is een enigma, geen noot muziek staat online en toch staan ze praktisch op elk festival. Zangeres Ayisha Thomas en beatbakker Julie Pesch, live bijgestaan door gitarist James Burki, maken een Afrikaans klinkende mix van hiphop, funk en pop.

Er is een redelijke groep mensen op het optreden bij het Haagse podium afgekomen. Julie lijkt zich achter haar laptop en draaitafel te verstoppen terwijl Ayisha over het hele podium dartelt en danst. Het podium is eigenlijk wel iets te groot, er lijken leegtes te ontstaan die zelfs niet door de druk dansende zangeres gevuld kunnen worden. Op zich geen ramp maar aangezien Pesch zich lijkt te verschuilen zou daar misschien nog verbetering uit kunnen worden gehaald.

Muzikaal klopt het allemaal wel, misschien is de snik in de stem van de frontvrouw af en toe een beetje storend maar dat maakt ze goed door haar podiumpresentatie, als ze niet in kikvorshouding op het podium zit is ze wel aan het twerken op de tafel waarachter Julie aan het werk is.

Het moment: Het shirtje van Ayisha waait open, met enige moeite weet ze het weer dicht te doen. "Sorry dat jullie dit moeten zien," verontschuldigt ze zich. Het is al goed Ayisha.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12